Wtorki i soboty z Garstką Smaku na eKutno.pl. Ciężko wyskoczyć z ciepłego legowiska i ruszyć w bury teren. Mam propozycję dobrej michy na jutro. Śledzie pod pierzyną mogą uratować jesienne dni. Wymoczone pod osłoną nocy śledzie dochodzą w oczekiwaniu na to, że stworzą smaczną potrawę. Pocięta cebulka, pokrojone śledzie oraz ugotowane: marchew, ziemniaki i jaja czekają. Warstwami lecimy. Ścieramy warzywka. Jedno na drugie, niech się połączą. A teraz pierzynę robimy z połączenia majonezu i gęstego jogurtu. Pieprzę to i słodzę odrobinę. Mieszam i całość przykrywam misternie pierzyną. Już jest cieplej, na duszy. Posypuję startym jajem. No nie ma mocnych, żeby przejść obok tego obojętnie. Ja wymiękam.
Do tego upiekę tosta i taka oto potrawa prosta.
przepis Grażyny na śledzia spod pierzyny
Sąsiadka podgląda zza firanki. Mniammmm!
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz