Zamknij
REKLAMA

REKLAMA
14:22, 25.05.2019
Efektowny deser na bazie kakaowego biszkoptu nasączonego lekko cytrynowym ponczem, egzotycznych bananów, orzeźwiającej galaretki i aksamitnej masy śmietanowej pozwoli swoim smakiem przenieść naszych gości na gorącą i słoneczną Jamajkę.
07:51, 23.05.2019
Starszaki wiedzą od Popeye'a, że grunt to szpinak i siła jest! Ewelina Pędzikowska też to wie, dlatego serwuje dziś szpinakowe gofry z jajkiem sadzonym i kolorowymi warzywami, aby mieć siłę na przeżycie najbliższego weekendu!
10:45, 21.05.2019
Warstwowa jajeczna sałatka z groszkiem, chrupiącą pikantną rzodkiewką prosto z grządki, szynką w towarzystwie, świeżego szczypiorku oraz aromatycznego wędzonego sera jest idealna na każdą okazję i w mgnieniu oka znika z talerzy domowników i gości. Wypróbuj przepis Eweliny Pędzikowskiej z http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
07:40, 18.05.2019
Rewelacyjny torcik z mocnym akcentem charakterystycznego gęstego likieru jajecznego na bazie spirytusu, cukru i delikatnej nuty aromatycznej wanilii to elegancka słodka propozycja Eweliny Pędzikowskiej na sobotę w eKuchni. Więcej przepisów na http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
07:55, 16.05.2019
Niezwykle aromatyczna, słodko - ostra i mocno rozgrzewająca tajska zupa na bazie świeżych warzyw, pachnącego imbiru, słodkiego kokosowego mleka, pikantnej papryczki, trawy cytrynowej i kolendry, z delikatnymi krewetkami to obowiązkowa pozycja dla fanów kuchni azjatyckiej. Poleca Ewelina Pędzikowska i http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
1
05:01, 14.05.2019
Wiosenna jajeczna sałatka z makrelą, rzodkiewką i szczypiorkiem to propozycja Eweliny Pędzikowskiej we wtorowej eKuchni. Kolorowa sałatka z delikatną wędzoną rybą, która idealnie komponuje się z ostrą czerwoną cebulą, jajkami, żółtym serem, pachnącym szczypiorkiem i chrupiącą rzodkiewką.
1
16:37, 11.05.2019
Dziś pojawiły się już pierwsze truskawki. Ewelina Pędzikowska przygotowała dla Was deser truskawkowy z chia i galaretką
09:18, 09.05.2019
Moja wersja klasycznej nicejskiej sałatki rodem z południowej Francji, która była przygotowywana dla powracających z morza rybaków. Zdrowa, lekka i pożywna zawierająca świeże warzywa, jajka na twardo, aromatyczne czarne oliwki oraz tuńczyka i małą rybkę anchois świetnie komponuje się z przygotowanym winegretem.
06:07, 07.05.2019
- Moja wersja popularnej potrawy kuchni czeskiej i słowackiej w nowej wersji z burakiem. Buraczkowe knedle nadziane delikatnym serem z cytrynową nutą, z dodatkiem słodkiej i pachnącej cynamonem posypki to świetna propozycja dania obiadowego na słodko - mówi Ewelina Pędzikowska, kutnowska kulinarna blogerka.
14:52, 04.05.2019
Kasza manna ugotowana na soku z dojrzewających w słońcu słodkich jabłek, polana gęstym owocowym sosem to moja propozycja orzeźwiającego deseru, który polubią również najmłodsi. Świetnie sprawdzi się w roli przekąski między posiłkami.
REKLAMA
11:44, 02.05.2019
W sezonie szczypiorkowym Ewelina Pędzikowska poleca krokiety z króla polskich warzyw - ziemniaka, z dodatkiem szynki, sera i pachnącego szczypiorku.
06:38, 01.05.2019
1 maja przypada Ogólnopolskie Święto Kaszanki. W eKuchni przepis Eweliny Pędzikowskiej na rustykalną pizzę z kaszanką.
16:59, 27.04.2019
Torcik z puszystą masą śmietanową, orzeźwiającym mango, słodką konfiturą z moreli oraz chrupiącymi, przełamującymi słodkość pistacjami to znakomity deser do małej czarnej z najbliższymi.
11:49, 26.04.2019
Dahl to aromatyczna zupa przygotowana na bazie bogatej w białko i wiele składników odżywczych soczewicy, naszpikowanych w witaminy pomidorów, chrupiącej papryki, słodkiego mleczka kokosowego i mieszanki przypraw z całego świata. Gęsta, wyrazista w smaku zupa świetnie rozgrzewa.
09:05, 23.04.2019
Bardzo pożywna, aromatyczna zapiekanka na bazie makaronu, soczystego, pachnącego curry kurczaka i bukietu wiosennych warzyw, z wyraźnym akcentem sosu czosnkowego to świetna propozycja na błyskawiczny, łatwy w przygotowaniu, pełnowartościowy obiad.
REKLAMA
© ekutno.pl | Prawa zastrzeżone