Zamknij
REKLAMA

REKLAMA
10:11, 16.01.2020
Torcik jest doskonałym wyborem dla tych, którzy lubią połączenie orzeźwiających, kwaskowych, dojrzewających w słońcu malin z niezwykle zjawiskowym, słodkim ale delikatnym smakiem kokosu. Więcej przepisów na https://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
10:33, 13.01.2020
Pachnący owocową nutą, miękki i soczysty kurczak z wyśmienitą chrupiącą skórką, pieczony z dodatkiem warzyw i ryżu z aromatyczną mieszanką przypraw curry to świetna propozycja na rodzinny niedzielny obiad.
12:53, 07.01.2020
Aromatyczna, miękka karkówka pieczona z warzywami w niezwykle pachnącym, ostro - słodkim sosie na bazie wyrazistego czosnku, pikantnej musztardy, które idealnie komponują się ze słodkością miodu połączoną z delikatną jabłkową nutą. To propozycja Eweliny Pędzikowskiej na obiady w nowym roku.
14:16, 04.01.2020
Ciasteczka Eweliny Pędzikowskiej to szybkie w przygotowaniu, kruche, pachnące migdałami i wanilią domowe wypieki w kształcie księżyca. Wspólne przygotowanie ciasteczek z całą rodziną to również świetna zabawa i wprowadzenie do kulinarnego świata dla najmłodszych. Chrupiące małe co nie co do świątecznej kawusi pochodzi z kulinarnego bloga kutnianki http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
11:59, 31.12.2019
Paszteciki to tradycyjna potrawa, której nie może zabraknąć na świątecznym stole. Drożdżowe, mięciutkie, nadziane pachnącymi grzybami, które idealnie komponują się z wyrazistą kiszoną kapustą są świetnym uzupełnieniem czerwonego barszczu. A wiadomo po imprezie warto wypić gorącą zupę.
09:38, 29.12.2019
Kaczka nadziewana wątróbką to propozycja Eweliny Pędzikowskiej kutnowskiej kulinarnej blogerki na Noworoczny obiad. Więcej przepisów na http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
13:46, 23.12.2019
Kawałki ryby w towarzystwie chrupiących kiszonych ogórków, wyrazistej cebulki, pachnącego jałowca i niezwykle aromatycznej suszonej śliwki to kolejna świąteczna propozycja kutnowskiej kulinarnej blogerki Eweliny Pędzikowskiej.
08:29, 22.12.2019
Piernikowa babeczka z kremową choinką to popisowy wypiek Eweliny Pędzikowskiej kutnowskiej kulinarnej blogerki. Pachnąca przyprawami korzennymi piernikowa babeczka z delikatnym cynamonowym kremem to znakomity pomysł na mały świąteczny deser. Koniecznie wypróbujcie. Więcej świątecznych przepisów na http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
08:30, 21.12.2019
Czas już przystroić magiczne drzewko! Pierniki w kształcie gwiazdy, przedstawiające Świętego Mikołaja są idealną ozdobą każdej choinki. Pachnące piernikiem, chrupiące ciasteczka to świetna propozycja świątecznych ciasteczek oraz znakomita mała niespodzianka dla bliskich.
07:13, 19.12.2019
Pierogi to tradycyjne świąteczna potrawa, której nie może zabraknąć podczas wigilijnej kolacji. Kruche, nadziane grzybami z lasu i kiszoną kapustą są idealne do świątecznego czerwonego barszczu lub zupy grzybowej.Poleca Ewelina Pędzikowska, http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
08:05, 18.12.2019
Kawałki ryby w towarzystwie chrupiących konserwowych ogórków, wyrazistej cebulki niezwykle aromatycznych suszonych grzybów z pewnością będą hitem świątecznego stołu i zadowolą fanów popularnego śledzika.
13:08, 16.12.2019
- Mak, miód, chrupiące migdały, orzechy i orzeźwiająca skórka pomarańczowa to typowe smaki i aromaty nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia. Ja postanowiłam je połączyć w jedną całość czego efektem są słodkie, makowe desery z dodatkiem waniliowego budyniu i kawałków pieczywa w postaci zaplecionego warkocza- mówi Ewelina Pędzikowska. - Więcej świątecznych przepisów na http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
17:09, 13.12.2019
Domowy mięsny pasztet w aromatycznej galarecie na bazie półsłodkiego wina, malin i żurawiny to popisowe danie Eweliny Pędzikowskiej kulinarnej, kutnowskiej blogerki na zbliżające się Święta Bożego Narodzenia. Więcej smacznych świątecznych przepisów http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
09:14, 12.12.2019
Czerwony barszcz z postnymi uszkami, który jest tradycyjną potrawą podawaną w czasie Wigilii Bożego Narodzenia na naszym rodzinnym, świątecznym stole. Poleca Ewelina Pędzikowska http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
09:36, 11.12.2019
Tortilla wypełniona wołowym farszem z czerwoną fasolą, dużą ilością pomidorów i akcentem ostrości papryczki chilli. Do tego chrupiąca kukurydza, aromatyczna kolendra oraz orzeźwiająca limonka i mamy szybkie, proste w wykonaniu i sycące danie pochodzące z kuchni meksykańskiej.
REKLAMA
© ekutno.pl | Prawa zastrzeżone