Zamknij
REKLAMA

REKLAMA
12:27, 26.05.2020
Krokiety ze słodkimi, dojrzewającymi w słońcu, świeżymi truskawkami połączonymi z nutą kokosa i otulone chrupiącymi płatkami są doskonałą propozycją lekkiego obiadu z owocami.
1
07:50, 23.05.2020
- Schłodzony torcik na biszkopcie nasączonym migdałowym likierem, z mocno truskawkowym musem i kremem stracciatella z kawałkami czekolady to moja propozycja na sezonowe ciasto dla Mamy - mówi Ewelina Pędzikowska. - Więcej przepisów na słodycze z truskawkami znajdziecie http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
09:04, 21.05.2020
Szybka i łatwa w przygotowaniu kolorowa, sezonowa sałatka ze świeżej rukoli, soczystego melona, dojrzewających w słońcu koktajlowych pomidorków, wyrazistego w smaku wędzonego łososia i delikatnej mozzarelli. Polana dressingiem o owocowej nucie i mocnym koperkowym akcencie, posypana chrupiącym słonecznikiem smakuje obłędnie.
08:15, 19.05.2020
Szybka i łatwa w przygotowaniu kolorowa sałatka ze świeżej rukoli, soczystego i orzeźwiającego granatu, wyrazistego w smaku wędzonego łososia i delikatnej mozzarelli. Polana dressingiem o owocowej nucie i posypana chrupiącymi orzeszkami smakuje obłędnie. Poleca Ewelina Pędzikowska i http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
12:12, 16.05.2020
Rewelacyjny torcik serowy na bazie twarogu, świeżych truskawek i biszkoptów. Sernik bez pieczenia jest szybki w przygotowaniu, efektownie wygląda i świetnie smakuje w towarzystwie małej czarnej w gronie najbliższych.
09:39, 14.05.2020
Tortilla z serkiem śmietankowym z dużą ilością pikantnej teksańskiej kiełbasy, plastrów żółtego sera, świeżej sałaty i chrupiącej kukurydzy oraz papryki. Rollsy przygotowała Ewelina Pędzikowska. Zajrzyj na jej blog kulinarny http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
07:36, 12.05.2020
Sałatka z kiełbasą w towarzystwie warzyw, przyjemnie chrupiącej prażonej cebuli i marynowanych pieczarek z pewnością w mgnieniu oka rozejdzie się ze stołu na majowym pikniku i równie szybko zniknie z talerza w postaci drugiego śniadania. Poleca Ewelina Pędzikowska, kulinarna blogerka z Kutna. Więcej przepisów na http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
10:53, 09.05.2020
Soboty w eKuchni kojarzą się ze słodyczą tym razem Ewelina Pędzikowska, kutnowska, kulinarna blogerka proponuje doskonale wypieczone, zrumienione paluchy nadziewane aromatycznym zielonym pesto ze świeżej pachnącej bazylii, wyrazistego czosnku i chrupiących orzeszków. Tym razem pieczemy na słono. A paluchy to ciekawa propozycja łatwej w przygotowaniu przystawki na majówkowe klimaty.
07:57, 07.05.2020
Kawałki ryby w towarzystwie niezwykle aromatycznej mieszanki warzyw to świetna propozycja dla fanów śledzika z papryką, marchwią, cebulą i ostrą papryką, które idealnie komponują się z nutą słodkości żurawiny. Ostro-słodkie śledzie to obowiązkowa pozycja piątkowego stołu.
06:53, 05.05.2020
Tortille nadziane delikatnym serkiem z dużą ilością wyrazistego czosnku, łagodnym wędzonym łososiem i świeżym ogórkiem są doskonałą propozycją na imprezową przystawkę lub przekąskę, sprawdzą się również w roli drugiego śniadania.
REKLAMA
10:05, 02.05.2020
Mocno czekoladowy deser z chrupiącymi kawałkami ciasteczek, polany masą kajmakową z pewnością zadowoli podniebienia fanów totalnej słodkości.Słodkie przepisy na weekend można przeczytać na http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
06:44, 30.04.2020
Aromatyczne mięsne kotleciki z ukrytą fasolką szparagową to świetny pomysł na przemycenie najmłodszym bogactwa witamin zawartych w fasolce i ciekawa propozycja przygotowania kotlecików z warzywami.
06:32, 28.04.2020
Pyszne małe kiełbaski ukryte w drożdżowym cieście z nutą prażonej cebulki, zapieczone w formie szaszłyków będą smaczną przekąską Majówkowego pikniku. Odrywane kąski z gorącą kiełbaską, oblane warstwą ketchupu lub z dodatkiem sosu czosnkowego są świetną alternatywą klasycznego hot-doga i z pewnością polubią je również najmłodsi.
13:59, 25.04.2020
Mięciutkie, puszyste bułeczki z owocami (malinami, wiśniami, jabłkami) i chrupiącą kruszonką to doskonały pomysł na deser na nadchodzącą Majówkę-Domówkę. Poleca ciocia Ewelina, więcej przepisów na http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
08:42, 23.04.2020
Jedna z najbardziej popularnych potraw z ryżu wywodząca się z północnej Italii. Moja wersja to ryż arborio pachnący cebulą i wyrazistym czosnkiem, z dodatkiem świeżego bobu, aromatycznych, soczystych kawałków kurczaka. Całość posypana posiekaną natką z pietruszki smakuje rewelacyjnie i jest doskonałym pomysłem na sycący, pełnowartościowy obiad.
REKLAMA