Zamknij
REKLAMA

REKLAMA
09:17, 31.03.2020
- Calzone to pizza o kształcie pieroga, cienkie ciasto z pachnącym farszem na bazie szpinaku, warzyw, wędzonej kiełbasy i wyrazistej czerwonej cebuli, które idealnie ze sobą współgrają. Jest to mój na uwielbiany przez nas placek z rodem ze słonecznej Italii - mówi Ewelina Pędzikowska, kutnowska kulinarna blogerka. - Spróbujcie w sam raz na czas kwarantanny po wielkich zakupach na zapas. 
06:11, 28.03.2020
Marchewkowe muffinki to łatwe w przygotowaniu pachnące cynamonem i skórką pomarańczową marchewkowe babeczki. Ewelina Pędzikowska zachęca do wykorzystania przepisu. Na http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com znajdziecie jeszcze muffinki czapki Mikołaja i muffinki zakręcone nutą miodu i cynamonu.
06:11, 26.03.2020
Łatwa i szybka w przygotowaniu efektowna, pachnąca szczypiorkiem przekąska z szynki i jajek na twardo połączonych z pieczarkami to super drugie śniadanie, jeśli utknęliście na kwarantannie przed Wielkanocą. A na to wygląda :)
08:17, 24.03.2020
Papryka faszerowana ryżem, szpinakiem i wędzoną kiełbasą to propozycja Eweliny Pędzikowskiej na czas kwarantanny. Zrobiliśmy zapasy, mamy więc w lodówce i zamrażarce wszystko, dlatego do dzieła drogie Panie, drodzy Panowie. 
17:14, 21.03.2020
Siedzimy w domu, jest trochę czasu więc umilmy słodyczą rodzinie kwarantannę.  Ewelina Pędzikowska poleca pieczone, dwukolorowe, chrupiące serowe ciasteczka w kształcie rogalików z pachnącym cynamonem. Więcej przepisów na http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
05:51, 19.03.2020
Soczyste, miękkie kawałki kurczaka marynowane w tymianku, podane z pełnoziarnistym makaronem, pieczarkami, czerwoną papryką i świeżym szpinakiem, a do tego sos z czosnkowym akcentem i chrupiący wędzony boczek to świetny pomysł na aromatyczny, pełnowartościowy obiad. Ewelina Pędzikowska poleca dania na czas zarazy.
07:35, 16.03.2020
Bardzo tania, szybka w przygotowaniu, smaczna warzywna sałatka, w której główną rolę pełnią nasze polskie ziemniaki otoczone czerwoną cebulą i kiszonym ogórkiem. Świetny dodatek do każdego rodzaju mięsa, również grillowanego. Poleca Ewelina Pędzikowska. Więcej przepisów na smaczne sałatki na http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
05:51, 13.03.2020
Danie z klasycznego makaronu w kształcie długich, płaskich, grubych wstążek, delikatnego, soczystego pieczonego łososia, które dzięki wyrazistym, pachnącym składnikom, takim jak sos sojowy, orzeźwiający sok z limonki, pikantny sos chilli przełamany słodkością miodu czy chrupiące orzeszki pozwoli nam poznać smaki kuchni azjatyckiej. Danie obiadowe poleca Ewelina Pędzikowska. Więcej przepisów na http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
20:24, 10.03.2020
Świetna i efektowna propozycja podania klasycznego makaronu spaghetti z mocno pomidorowym sosem, soczystym kurczakiem, pachnącą świeżą natką, ciągnącym serem i aromatycznymi oliwkami.
09:53, 07.03.2020
Lekkie ciasto na bazie biszkoptu z przyprawami korzennymi, lekko kwaskowej konfitury z czarnej porzeczki i masy śmietanowej to ciekawa propozycja do nie tylko świątecznej kawki w gronie najbliższych.
09:01, 05.03.2020
Szybka w przygotowaniu, niezwykle aromatyczna sałatka na bazie zdrowej kaszy, pachnących wędzonką kabanosów, suszonych pomidorów i oliwek oraz zielonej natki idealnie komponuje się z lekko ostrym musztardowym sosem. Świetnie sprawdzi się podczas kolacji w Dniu Kobiet, jak i w postaci drugiego śniadania. Więcej przepisów Eweliny Pędzikowskiej na http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
07:46, 03.03.2020
Delikatna sałatka z tuńczykiem, wyrazistą w smaku rukolą, komosą ryżową, soczystym, orzeźwiającym granatem, świeżą pomarańczą i miodowym dressingiem z cytrusową nutą to znakomita propozycja na drugie śniadanie. Idealnie nadaję się do zdobywającego popularność w naszym kraju lunchboxa.
1
15:03, 29.02.2020
Chłodzący pucharek o smaku cytrynowego sernika, z dodatkiem słodkiego mango, orzeźwiających galaretek o smaku egzotycznych owoców to świetna propozycja deseru na gorący wieczór.
1
14:37, 27.02.2020
Domowe pierogi nadziane zielonym farszem na bazie groszku, pachnącej bazylii, natki z pietruszki, chrupiących migdałów i wyrazistego czosnku, okraszone aromatyczną cebulką połączoną z polską kiełbaską to świetny pomysł na pełnowartościowy, sycący obiad. Magia smaku pierogów sprawia, że szybko znikają z talerzy domowników.
11:11, 23.02.2020
Słodka niedziela w eKuchni. Tartaletki a la Snickers
REKLAMA
© ekutno.pl | Prawa zastrzeżone