Zamknij
REKLAMA

REKLAMA
15:03, 08.08.2020
Panna cotta to słodkość wywodząca się z północnej Italii. - W mojej wersji aksamitna śmietankowa warstwa z mocno waniliowym akcentem idealnie komponuje się z orzeźwiającymi, leśnymi owocami. Całość smakuje obłędnie i jest świetną propozycją szybkiego deseru z owocami - mówi Ewelina Pędzikowska.
12:04, 06.08.2020
Rewelacyjny chłodnik pachnący świeżym koperkiem na bazie zielonego ogórka, szczypiorku, rzodkiewek połączonych zsiadłym mlekiem i jogurtem naturalnym, podany z jajkiem na twardo to świetna propozycja letniej, chłodzącej zupy na gorące dni. Zapraszamy na kutnowski kulinarny blog https://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
08:02, 04.08.2020
- Moja wersja popularnej potrawy kuchni czeskiej i słowackiej nadziana delikatnym serem z cytrynową nutą, z dodatkiem słodkiej i pachnącej cynamonem posypki to świetna propozycja dania obiadowego na słodko - mówi Ewelina Pędzikowska, kulinarna kutnowska blogerka.
13:44, 02.08.2020
Klasyczne ucierane ciasto o smaku waniliowym połączone z lekko kwaskowymi, orzeźwiającymi porzeczkami i pokryte słodką, chrupiącą bezą to doskonały pomysł na słodki, sezonowy deser. Zamiast porzeczek można użyć również wiśni.
13:40, 31.07.2020
- Krucha, chrupiąca tarta z aromatycznym, wędzonym łososiem, chrupiącymi szparagami i nadzieniem śmietanowo-serowym to moja propozycja sezonowego obiadu - mówi Ewelina Pędzikowska, kutnowska kulinarna blogerka.
09:30, 28.07.2020
Chrupiący złocisty kotlet z namoczonego wcześniej w mleku z dodatkiem cebuli schabu to obowiązkowa pozycja kuchni polskiej i klasyka, która z pewnością zadowoli męskie grono w naszych domach. Dobrze wysmażony, duży schabowy połączony z młodymi ziemniakami ze świeżym koperkiem oraz mizerią to sprawdzony przepis na sycący obiad.
13:15, 25.07.2020
Puszysty sernik bez pieczenia, w którym smak orzeźwiających porzeczek świetnie komponuje się z delikatną, słodką masą czekoladowo-waniliową ułożoną na chrupiącym ciasteczkowym spodzie. Jak zawsze słodkie przepisy w sobotniej eKuchni poleca Ewelina Pędzikowska.
1
09:39, 23.07.2020
W czwartkowej eKuchni tradycyjne lekarstwo z domowej apteczki na bazie młodych pędów sosny, które zawierają wiele cennych składników odżywczych i wzmacniają odporność organizmu. Zawarte w sośnie olejki eteryczne, sole mineralne oraz spora dawka witaminy C sprawiają, że syrop z pewnością poradzi sobie z infekcją górnych dróg oddechowych.
09:24, 21.07.2020
Nieziemsko pachnące, delikatne i soczyste udka z mieszanką przypraw z całego świata, chrupiących polskich warzyw oraz ryżu z dodatkiem kulinarnego złota czyli szafranu to moja propozycja wywodzącej się z Walencji tradycyjnej hiszpańskiej potrawy.
10:01, 18.07.2020
Mięciutkie, puszyste bułeczki z rabarbarem, waniliowym budyniem i chrupiącą kruszonką to doskonały pomysł na letni deser z wykorzystaniem sezonowych owoców. Rozpływają się w ustach i szybko znikają przy małej czarnej z najbliższymi.
07:13, 16.07.2020
Makaron z aromatycznym sosem na bazie wyrazistego sera pleśniowego i pachnącego świeżego koperku, podany z wędzonym na zimno łososiem z nutą ostrego pieprzu i chrupiącymi pistacjami to świetna propozycja na pełnowartościowy i sycący obiad.
09:26, 13.07.2020
Kutnowska kulinarna blogerka Ewelina Pędzikowska proponuje na dzisiejszy obiad aromatyczne cygara z wołowiny. Dzień po wyborach trzeba albo się pocieszyć bo wynik nie po myśli, albo świętować. Jednym słowem smacznego!
12:58, 11.07.2020
Słodkie, kruche babeczki z orzeźwiającym, lekko kwaskowym musem jeżynowym i puszystą bitą śmietaną to fajny pomysł na szybki deser do kawki w pochmurne letnie dni.
16:40, 08.07.2020
Szybka w przygotowaniu, niezwykle aromatyczna i naładowana witaminami sałatka na bazie soczystego kurczaka, zdrowej kaszy, świeżych warzyw i pachnących ziół, bakalii oraz chrupiących orzeszków. Całość polana miodowo - musztardowym sosem z cytrusową nutą smakuje obłędnie. Świetna propozycja na pożywne drugie śniadanie.
05:30, 07.07.2020
Pachnący tymiankiem delikatny krem z bobu i króla warzyw naszego narodowego stołu - ziemniaka to świetna propozycja letniej zupy, która z pewności zadowoli fanów tego bogatego w białko sezonowego strączkowego warzywa.
REKLAMA