Zamknij
REKLAMA

REKLAMA
09:33, 18.09.2019
Knedle wypełnione śliwką, obtoczone w przesmażonej bułce z pachnącym cynamonem to świetny pomysł na sycący obiad z kluskami w roli głównej. W sam raz na jesienne klimaty. Smacznego życzy kutnowska kulinarna blogerka Ewelina Pędzikowska. Więcej przepisów na http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
07:50, 12.09.2019
Marynowane w ginie i cytrusach grillowane steki z łososia z pastą koperkową to powakacyjna propozycja Eweliny Pędzikowskiej. I od rana cieknie ślina! A tu trzeba czekać do soboty albo niedzieli aby był czas na spokojne gotowanie.
10:42, 31.08.2019
Na słodkie zakończenie wakacji w eKuchni Ewelina Pędzikowska przygotowała babeczki czekoladowe z wiśnią i kajmakiem.
07:11, 29.08.2019
- Drobiowy pasztet to domowy specjał, który gości często na naszych stołach. Prawdziwy pasztet to świetna propozycja przekąski czy przystawki na rodzinnych uroczystościach, która także idealnie zastąpi wędlinę w przygotowanych do szkoły czy pracy kanapkach - mówi Ewelina Pędzikowska.
07:42, 27.08.2019
Szybki w przygotowaniu, smaczny szpinakowy omlet z bitą śmietaną, orzeźwiającymi owocami i nutką słodkiej czekolady to idealny pomysł na śniadanie w słodkiej wersji, które dostarczy sił i pozwoli energicznie rozpocząć ostatnie dni wakacji.
09:02, 24.08.2019
Ciekawe ciasto na bazie białego sera oraz musu porzeczkowego. Orzeźwiający smak, biszkopt z nutą kawy, migdałów, chrupiące czekoladowe wafelki - całość idealnie pasuje do małej czarnej w letnie, gorące dni.
07:11, 22.08.2019
Niezwykle aromatyczny, słodko-ostry kurczak z nutą słodkiego kokosowego mleka, wyrazistej pikantnej papryczki, pachnącego curry i świeżej kolendry to świetna mieszanka smaków z całego świata, która stanowi doskonały, pełnowartościowy obiad prosto z kuchni azjatyckiej. W sam raz po urlopie. Zapraszamy http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
06:41, 20.08.2019
We wtorkowej eKuchni tradycyjnie obiad. Pulpety jak wiadomo mają wiele odsłon i koleżanek czy kolegów na talerzu. Tym razem mięsne kuleczki podane tradycyjnie z sosem koperkowym i ziemniakami. Tę obowiązkową można powiedzieć w naszej polskiej kuchni potrawę proponuje Ewelina Pędzikowska i jej http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
12:28, 15.08.2019
Wyjątkowo w czwartek w eKuchni serwujemy deser. Dziś podwójne święto i kościelne Matki Boskiej Zielnej i państwowe Święto Wojska Polskiego. Kruche ciasteczka ze świeżymi borówkami połączone z orzeźwiającym malinowymi kremem to świetna propozycja małej słodkości do świątecznej kawki. Ewelina Pędzikowska poleca przepisy z blogu http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com
11:10, 13.08.2019
Zdrowa, pełna witamin, dietetyczna sałatka z dużą ilością świeżych warzyw, jajek na twardo i aromatycznego wędzonego pstrąga, które świetnie komponują się z delikatnie ostrym, a zarazem słodkim miodowym dressingiem z wyczuwalną jabłkową nutą. Więcej przepisów Eweliny Pędzikowskiej z Kutna znajdziecie na http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
11:09, 12.08.2019
Tortilla z serkiem śmietankowym z nutą ostrej papryczki, z dużą ilością szynki, plastrów żółtego sera, świeżej sałaty i chrupiącej kukurydzy oraz papryki. Rollsy są doskonałą propozycją na imprezową przystawkę lub przekąskę. Sprawdzą się również w roli drugiego śniadania.
09:00, 10.08.2019
Świetne ciasto na bazie kakaowego biszkoptu nasączonego delikatnym migdałowym likierem, orzeźwiających malin i aksamitnej masy czekoladowej to obowiązkowa pozycja dla fanów owocowych deserów z czekoladą.
1
10:56, 08.08.2019
Zawsze we wtorek i czwartek w eKuchni dania obiadowe i sałatki! Dziś arancini to smażone ryżowe kulki w panierce z bułki tartej. Jest to jedna z najbardziej popularnych potraw z ryżu wywodząca się z kuchni sycylijskiej.
08:53, 06.08.2019
- Buraczkowe knedle z kozim serem, chrupiącymi orzeszkami i pietruszkowym masełkiem to moja wersja popularnej potrawy kuchni czeskiej i słowackiej w nowatorskiej odsłonie - mówi Ewelina Pędzikowska. - Zapraszam na http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com
15:28, 03.08.2019
- Kawowe ciasto o smaku włoskiego deseru na bazie migdałowego likieru, które idealnie komponuje się z żelką jagodową i aksamitnym kremem. Zapewniam, że całość smakuje obłędnie i szybko znika przy małej czarnej w gronie najbliższych - poleca Ewelina Pędzikowska.
REKLAMA
© ekutno.pl | Prawa zastrzeżone