Dziś, 16 października obchodzimy Światowy Dzień Chleba. Nie ma to jak własnoręcznie wyrobiony chleb, a potem najpiękniejszy chlebowy zapach świata w całym domu. Przepis poleca Grażyna Garstka.
Do śmietankowego masełka upiekłam chlebek. Pyszny z nasionami słonecznika i siemienia lnianego. Masełko dociera w każdy zakamarek upieczonego chlebka. Rozpływa się na ciepłym miąższu. I ta skórka, chrupiąca! Przylepka, na którą każdy ma ochotę. Sielsko- anielsko i nic więcej nie trzeba, poza tą kromką lub kilkoma, bo wciąga.
Przepis na chlebek:
Wszystkie składniki połączyć i wyrobić łyżką. Piec 1 godz w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Wychodzą 3 keksówki. Pychaaaa!
Marysia12:02, 17.10.2024
0 0
Wypróbujemy 12:02, 17.10.2024
Kasia31079206:50, 19.10.2024
0 0
Przepisy wypróbowany. Chlebek przepyszny 😊 🍞 06:50, 19.10.2024