Zamknij

Kogel mogel i już

08:52, 12.11.2024 Grażyna Garstka Aktualizacja: 08:56, 12.11.2024
Skomentuj

Każdy chce łatwego przepisu. Otóż mam taki. Proste dla wszystkich. Trzy minuty i już. Dobre, że palce lizać. Co by tu sobie łyknąć? Może by kogel mogel ukręcić?. Zdarzy się nie tylko w kuchni, ale i w życiu. I tak samo jak w życiu, bez jaj ani rusz. Zatem biorę dwa solidne jaja, wiadomo od tych szczęśliwych kurek i wylewam osobno białe, osobno żółte części i dodaję cukier w ilości rozsądnej. Ucieram, do bólu i łączę. Aż pot po czterech literach leci. Jaja muszą zwiększyć objętość do potęgi "J".

I jeszcze mało jajeczne. Łycha musi stanąć na tych jajach. Czas próbowania. Puch zdejmowany łyżkami. Słodki smak dzieciństwa. Wartości zdrowotnych żadnych, odżywczych żadnych i fit to nie jest, ale zadowolenie jakie?!

Komu kogla mogę utrzeć, dorobię?

Przepis 

  • 2 jajka duże
  • 2 łyżki cukru

Oddzielamy białka i ubijamy fest. Oddzielamy żółtka, dodajemy cukier i ubijamy. Łączymy jedno z drugim i wcinamy. A potem odpalamy sobie ulubiony film, o tej samej nazwie.

(Grażyna Garstka)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%