Dziś serwuję pyszną roladę serową. Pierwszą z kilku ulubionych. Wspaniały dodatek do pieczywa. Po pierwsze puszysta masa z ubitych jajek i startego żółtego sera, po drugie wnętrze tworzą przesmażone z cebulką pieczarki oraz uczciwie rozbita pierś drobiowa.
Do tego duża ilość pachnącej natki. Wszystko ponownie zapieczone. Pachnie we wszystkich zakamarkach domu. Posiłek dla miłośników sera, rozpływającego się pod wpływem ciepła. Całość genialna, aż dech zapiera. A gdyby do tego zaparzyć ulubioną herbatę, z imbirem czy pigwą?
Przepis na roladę serową:
Jaja ubić, dodać majonez i drobno starty ser. Masę wylać na blaszkę wyłożoną papierem. Piec do zrumienienia, ok 15 minut w 180 stopniach.
Pieczarki z cebulką przesmażyć, doprawić solą i pieprzem. Na upieczony placek serowy nałożyć pierś rozbitą, odsączone pieczarki i dodać dużo natki. Całość zawinąć formując roladę.
Piec jeszcze przez ok 30 minut w 180 stopniach. Pachnie i smakuje nieziemsko.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz