Co młodsze to słodsze, co starsze to twardsze mawijają. Dyskusyjne to może być w życiu. Śliweczki węgiereczki, trochę kwasioreczki, w połączeniu ze słodką kruszonką i kruchym ciastem oddają smaki dzieciństwa. Porwałam się na taki słodki dodatek do kawy, tym bardziej że jesień idzie polną drogą. Co może poprawić nastrój, ciasto zawsze. Nie setka czystej, oczywistej, a śliwkowe z kruszonką na początek i odlatuję z tym nieco kwaskowym smakiem upieczonej śliwki.
Przepis na ciasto jogurtowe:
Całość mieszamy i przelewamy do blaszki 20 na 30 i pieczemy ok 50 minut w 180 stopniach. Ciasto robi się błyskawicznie i jest tak niesamowicie wilgotne. Można użyć owoce sezonowe i wierzch oprószyć kruszonką.
Powiadam Wam, to jest niebo w gębie.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz