Zdrowa, pełna witamin, dietetyczna sałatka z dużą ilością świeżych warzyw, jajek na twardo i aromatycznego wędzonego pstrąga, które świetnie komponują się z delikatnie ostrym, a zarazem słodkim miodowym dressingiem z wyczuwalną jabłkową nutą. Więcej przepisów Eweliny Pędzikowskiej z Kutna znajdziecie na http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Składniki:
Dressing:
Wykonanie:
Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu, odcedzić i wystudzić. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w ćwiartki. Szpinak umyć, osuszyć, porwać na mniejsze kawałki, rzodkiewkę umyć i pokroić w plasterki, a szczypiorek umyć i posiekać. Pomidorki umyć i pokroić w ćwiartki. Zielony groszek ugotować według instrukcji na opakowaniu, odcedzić i wystudzić. Pstrąga podzielić na mniejsze kawałki.
Dressing: Wymieszać musztardę z miodem, dodać ocet jabłkowy, oliwę z oliwek, doprawić do smaku solą i pieprzem, następnie całość dokładnie wymieszać.
Sałatkę ułożyć na talerzu według kolejności: makaron, szpinak, zielony groszek, pomidorki koktajlowe, plasterki rzodkiewki, kawałki pstrąga, jajko na twardo. Całość polać przygotowanym dressingiem, posypać posiekanym szczypiorkiem i oprószyć świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz