Zamknij

Z eKuchni: Marynowana dynia z nutą pomarańczy

11:27, 23.10.2021 . Aktualizacja: 18:15, 25.10.2021
Skomentuj

Dynia jest warzywem, które bardzo dobrze przechowuje się w naszych warunkach i idealnie nadaje się do zrobienia przetworów. -  Ja proponuję marynowaną dynię z cudownym smakiem słodkich pomarańczy -mówi Ewelina Pędzikowska, kulinarna blogerka. - Dynia w mojej wersji to świetny dodatek do mięsnych dań, jak i deserów.

Składniki:

  • 2kg obranej dyni
  • 1,5 szklanki cukru
  • 30g kwasku cytrynowego
  • 18ml aromatu pomarańczowego

Wykonanie:

1. Miąższ z dyni pokroić w kostkę 1 x 1 cm i przełożyć do dużej miski.

2. Do pokrojonej dyni dodać cukier, kwasek cytrynowy i aromat pomarańczowy, całość dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na całą noc.

3. Następnego dnia dynię przełożyć do wcześniej przygotowanych i wyparzonych słoików, zalać powstałym sokiem z dyni i zakręcić. (dynia w słoikach musi być całkowicie pokryta sokiem, gdyby soku  zabrakło należy dodać po troszeczkę przegotowanej wody)

4. Dynię w słoikach pasteryzować około 15 minut od zagotowania. Z porcji wychodzi 6-7 słoików 650 ml.

(.)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(1)

anaaaanaaa

0 0

,Szukam mężczyzny na namiętne spotkania. Mam 24 lat i zgrabne ciało,
moje nagie zdjęcia i kontakt na stronie:
.
www.e-sponsorka.pl
__ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __
Wyszukaj mnie po niku: Andzia-isex napisz do mnie lub
zadzwoń o każdej porze, odpisuje zazwyczaj do 5 minut, czekam. 20:08, 24.10.2021

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

reo
0%