Rewelacyjny chłodnik na bazie słodkiego melona, świeżego ogórka, pachnącej mięty i orzeźwiającej limonki idealnie chłodzi i gasi pragnienie kiedy żar leje się z nieba, a my marzymy o lekkim, szybkim i zimnym obiedzie. Ewelina Pędzikowska gotuje nawet na wakacjach. - Pozdrawiam wszystkich Czytelnikó eKutno.pl z Krety - pisze Ewelina. - Po powrocie będzie prawdziwa Grecja w eKuchni!
Składniki:
Wykonanie:
Melona obrać ze skóry i pozbawić gniazda nasiennego, a miąższ pokroić na mniejsze kawałki.
Ogórka brać ze skóry i pokroić w kostkę.
Listki mięty umyć i drobno posiekać.
Melon, ogórek przełożyć do blendera kielichowego i zmiksować, dodać sok z limonki, jogurt, miętę i ponownie całość zmiksować.
Gotową zupę odstawić do lodówki na około 60 minut. Zupę podawać dobrze schłodzoną.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz