Warstwowa jajeczna sałatka z groszkiem, chrupiącą pikantną rzodkiewką prosto z grządki, szynką w towarzystwie, świeżego szczypiorku oraz aromatycznego wędzonego sera jest idealna na każdą okazję i w mgnieniu oka znika z talerzy domowników i gości. Wypróbuj przepis Eweliny Pędzikowskiej z http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Składniki:
Wykonanie:
1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
2. Kukurydzę odsączyć z zalewy, a zielony groszek ugotować al dente w lekko osolonym wrzątku.
3. Szynkę i żółty ser pokroić w równą niedużą kostkę.
4. Szczypiorek drobno posiekać, a rzodkiewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
5. Sos: Majonez i śmietanę wymieszać ze sobą, doprawić do smaku solą i pieprzem.
6. W salaterce sałatkę układać warstwowo: kukurydza, sos, szczypiorek, szynka, sos, żółty ser, zielony groszek, sos, jajka, sól, pieprz i na wierzchu starta rzodkiewka.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz