- Moja propozycja szybkiej w przygotowaniu, imprezowej potrawy, w której główną rolę odgrywa makaron oraz składniki bogate w substancje odżywcze: szpinak, cebula oraz czosnek. Wszystko to łączy się idealnie z wyrazistą fetą tworząc szybką, aromatyczną i bardzo smaczną przystawkę - mówi Ewelina Pędzikowska, kutnowska kulinarna blogerka. - Więcej przepisów na http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Składniki:
Wykonanie:
Drobno posiekaną cebulę i ząbki czosnku podsmażyć na maśle, dodać rozmrożony szpinak i smażyć całość na wolnym ogniu. Następnie dodać pokrojony w małą kostkę ser feta i wszystko wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ponownie całość dokładnie wymieszać.
Makaron rurki wrzucić na osolony wrzątek i gotować chwilę tak aby zmiękł. Odcedzić i przelać zimną wodą.
Makaronowe rurki nadziać szpinakowym farszem, obtoczyć w roztrzepanym jajku, bułce tartej i usmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz