Zamknij

Gotuję więcej, faszeruję i nadziewam na przemian

20:25, 03.10.2024 Grażyna Garstka Aktualizacja: 20:25, 03.10.2024
Skomentuj

Faszerują nas tą nadzieją świetlanej przyszłości, z myślą o tym, że będą mocno nadziani. Gotuję więcej, faszeruję i nadziewam na przemian.

Grzyby, broń Bóg nie stare i cebulkę z przeceny, po hurcie- podsmażam, aż czacha dymi. Pieprzę to wszystko i solę też. Wyciągam bakłażany z Lidla, bo akurat po niemieckim, zaraz był tydzień polski. 4 kupiłam, taki mały hurt, ale tu nikt na to nie patrzy, żeby po taniości, bo już podobno najtaniej. Kroję teraz na pół fioletowe cudeńka, wydrążam, nadziewam tym dobrem z patelni. I co na koniec? Starty na grubo ser, rzucam niedbale i zasmażka....żart. I na trzy zdrowaśki do pieca. Chcę rozwalić nozdrza. I że ja takie rzeczy potrafię, noooo, noooo, kto by pomyślał? Bakłażany doprawione sercem i wszystkimi zmysłami legły na talerzu.

Wyzionęły fioletowego ducha.

Komu, komu, bo wychodzę z domu?

(Grażyna Garstka)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%