Kutnowska kulinarna blogerka Ewelina Pędzikowska proponuje na dzisiejszy obiad aromatyczne cygara z wołowiny. Dzień po wyborach trzeba albo się pocieszyć bo wynik nie po myśli, albo świętować. Jednym słowem smacznego!
Kotleciki z wołowiny owinięte aromatyczną szynką szwarcwaldzką, połączone z chrupiącymi ziarnami sezamu, delikatną nutą pikantnej papryczki i pachnącą świeżą natką to doskonały pomysł na sycące danie obiadowe. Więcej przepisów znajdziecie na http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Składniki:
Wykonanie:
Mięso wołowe i cebulę zmielić maszynką do mielenia. Mięso przełożyć do dużej miski, dodać jajko, posiekaną natkę z pietruszki, drobno posiekaną papryczkę chilli, bułkę tartą, trawę cytrynową i ostrą paprykę. Masę mięsną dokładnie wyrobić, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Z przygotowanej masy mięsnej uformować wałki grubości palca i długości około 10cm, owinąć szynką i końce obtoczyć w sezamie. Następnie obsmażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju, przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15-25 minut.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz