Delikatna ryba grillowana z dużą ilością świeżego koperku, wyrazistego, aromatycznego czosnku i pachnącego tymianku to świetna propozycja dla fanów rybki z rusztu. Grillowany lin to znakomity pomysł na lekkie danie obiadowe z dużą ilością wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny omega 3. Dobre smaki poleca Ewelina Pędzikowska http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Składniki:
Wykonanie:
1. Marynata:
Koperek i tymianek drobno posiekać, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny, olej, dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
2. Ryby umyć, delikatnie naciąć, oprószyć od wewnątrz i z zewnątrz przyprawą do ryb. Następnie brzuszki wypełnić marynatą, i całość posmarować marynatą. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny, a najlepiej na całą noc.
3. Każdą rybę ścisnąć rusztem do ryby i grillować z każdej strony po kilka minut aż mięso ryby będzie upieczone.
Mikołaj10:06, 28.05.2020
1 0
Uwielbiam ryby. Fajny przepis 10:06, 28.05.2020