Zamknij

Grillowany lin pachnący koperkiem i tymiankiem

08:15, 28.05.2020 Redaktor Aktualizacja: 12:50, 28.05.2020
Skomentuj

Delikatna ryba grillowana z dużą ilością świeżego koperku, wyrazistego, aromatycznego czosnku i pachnącego tymianku to świetna propozycja dla fanów rybki z rusztu. Grillowany lin to znakomity pomysł na lekkie danie obiadowe z dużą ilością wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny omega 3. Dobre smaki poleca Ewelina Pędzikowska http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/

Składniki:

  • 2 świeże wypatroszone liny
  • 6 ząbków czosnku
  • 1 pęczek koperku
  • 1/2 pęczka tymianku
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 6 łyżek oleju
  • przyprawa do ryb
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:

1. Marynata:

Koperek i tymianek drobno posiekać, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny, olej, dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.

2. Ryby umyć, delikatnie naciąć, oprószyć od wewnątrz i z zewnątrz przyprawą do ryb. Następnie brzuszki wypełnić marynatą, i całość posmarować marynatą. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny, a najlepiej na całą noc.

3. Każdą rybę ścisnąć rusztem do ryby i grillować z każdej strony po kilka minut aż mięso ryby będzie upieczone.

 

(Redaktor)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(1)

MikołajMikołaj

1 0

Uwielbiam ryby. Fajny przepis 10:06, 28.05.2020

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

reo
0%