Tortille nadziane delikatnym serkiem z dużą ilością wyrazistego czosnku, łagodnym wędzonym łososiem i świeżym ogórkiem są doskonałą propozycją na imprezową przystawkę lub przekąskę, sprawdzą się również w roli drugiego śniadania.
Składniki:
Farsz:
Wykonanie
Farsz:
Serek śmietankowy wymieszać z majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, natką z pietruszki, doprawić do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać.
Wędzonego łososia drobno posiekać, a ogórka pokroić w małą kostkę.
Placki tortilli posmarować farszem, następnie na jednej stronie ułożyć wędzonego łososia, ogórka i zwinąć ciasno w rulon. Gotowe tortille zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na około 30minut.
Po tym czasie pokroić ukośnie na kawałki o grubości około 5-6cm.
Więcej przepisów na http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz