Kawałki ryby w towarzystwie chrupiących konserwowych ogórków, wyrazistej cebulki niezwykle aromatycznych suszonych grzybów z pewnością będą hitem świątecznego stołu i zadowolą fanów popularnego śledzika.
Składniki:
Wykonanie:
1. Płaty śledziowe, odsączyć z nadmiaru oleju i pokroić w grubsze kawałki.
2. Suszone grzyby zalać wodą i moczyć przez kilka godzin, a najlepiej przez całą noc. Po tym czasie ugotować do miękkości.
3. Ogórki pokroić w małą kostkę, a cebulę pokroić w piórka.
4. Cebulę przesmażyć chwilę na rozgrzanym oleju, dodać odsączone grzyby i razem smażyć około 10 minut. Po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy i całość chwilę smażyć na małym ogniu.
5. Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem i pozostawić do wystudzenia. Po wystudzeniu dodać śledzie i ogórki, całość dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na około kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz