Szybkie w przygotowaniu, chrupiące ciasteczka z dużą ilością bakalii to nie tylko fajny pomysł na odrobinę słodkości dla najmłodszych i przekąskę między posiłkami, ale również mały słodki deserek do kawy dla dorosłych. Chrupiące ciasteczka lubią przecież wszyscy! Poleca Ewelina Pędzikowska http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Składniki:
Wykonanie:
1. Masło, cukier i miód rozpuścić w rondelku, mieszać do momentu aż składniki dokładnie się roztopią.
2. Miechunkę, migdały, morelę i orzechy posiekać na mniejsze kawałki.
3. Do miski przesiać mąkę, dodać sodę, płatki owsiane, suszonego berberysa miechunkę, migdały, morele, orzechy laskowe i nerkowca. Całość dokładnie wymieszać, wlać mleko, roztopione wcześniej składniki i dokładnie wymieszać łyżką.
4. Z ciasta formować rękoma kulki, ułożyć na blaszce wysmarowanej olejem i wyłożonej papierem do pieczenia i lekko spłaszczyć.
5. Ciasteczka piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez około 15-18 minut. Po upieczeniu wystudzić i pozostawić aby stwardniały i stały się chrupiące.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz