Wczoraj zapomniało się o eKuchni, to trzeba nadrobić wyjątkowym przepisem! Dziś arbuzowo-truskawkowy chłodnik z serem feta. I co Wy na to?- Rewelacyjna, mocno truskawkowa i arbuzowo, orzeźwiająca zupa z wyczuwalną nutką świeżej cytryny i aromatycznej mięty, z dodatkiem pachnącego sera, idealna kiedy żar leje się z nieba, a my marzymy o lekkim, szybkim, chłodzącym obiedzie - mówi Ewelina Pędzikowska. - Zapraszam na kulinarnego bloga http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Składniki:
Wykonanie:
Truskawki umyć, pozbawić szypułek, pokroić w ćwiartki, a miąższ z arbuza pokroić na mniejsze kawałki.
Owoce przełożyć do blendera kielichowego i zmiksować. Dodać sok z cytryny, miód, miętę i ponownie całość zmiksować.
Gotową zupę odstawić do lodówki na około 60minut, schłodzoną zupę podawać z pokruszonymi kawałkami sera fety.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz