Zamknij

Krokiety cannelloni ze szpinakowym farszem

11:47, 21.02.2019 Redaktor Aktualizacja: 17:02, 21.02.2019
Skomentuj

- Moja propozycja szybkiej w przygotowaniu, imprezowej potrawy, w której główną rolę odgrywa makaron oraz składniki bogate w substancje odżywcze: szpinak, cebula oraz czosnek. Wszystko to łączy się idealnie z wyrazistą fetą tworząc szybką, aromatyczną i bardzo smaczną przystawkę - mówi Ewelina Pędzikowska, kutnowska kulinarna blogerka. - Więcej przepisów na http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/

Składniki:

  • 12-14 rurek cannelloni
  • 600g mrożonego szpinaku
  • 60g sera feta
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki masła
  • 3 jajka
  • bułka tarta
  • olej
  • pieprz
  • sól

Wykonanie:

Drobno posiekaną cebulę i ząbki czosnku podsmażyć na maśle, dodać rozmrożony szpinak i smażyć całość na wolnym ogniu. Następnie dodać pokrojony w małą kostkę ser feta i wszystko wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ponownie całość dokładnie wymieszać.

Makaron rurki wrzucić na osolony wrzątek i gotować chwilę tak aby zmiękł. Odcedzić i przelać zimną wodą.

Makaronowe rurki nadziać szpinakowym farszem, obtoczyć w roztrzepanym jajku, bułce tartej i usmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.

 

(Redaktor)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%