Niezwykle aromatyczna zupa przygotowana na bazie słodko - ostrego pora, sycącego mielonego mięsa, podana z chrupiącymi złocistymi grzankami to doskonały pomysł szybki, mocno rozgrzewający obiad na zimowe dni. Ewelina Pędzikowska gotuje na https://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com
Składniki:
Wykonanie:
1.Mięso z łopatki zmielić maszynką do mielenia.
2. Pory dokładnie umyć, białą część pokroić w krążki, a cebulę i czosnek drobno posiekać. Serek topiony pokroić w grubszą kostkę.
3. Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę z czosnkiem i mięso mielone, następnie dodać pory i chwilę dusić. Całość przełożyć do garnka, wlać wodę, zagotować, dodać sól, pieprz, vegetę i serek topiony. Gotować na małym ogniu aż do rozpuszczenia serka.
4. Zupę porową podawać z grzankami i posiekaną natką z pietruszki.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz