Zamknij

Zupa porowa z mięsem na zimowe dni

10:06, 19.01.2021 O.R Aktualizacja: 10:07, 19.01.2021
Skomentuj

Niezwykle aromatyczna zupa przygotowana na bazie słodko - ostrego pora, sycącego mielonego mięsa, podana z chrupiącymi złocistymi grzankami to doskonały pomysł szybki, mocno rozgrzewający obiad na  zimowe dni. Ewelina Pędzikowska gotuje na https://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com

Składniki:

  • 500g mięsa wieprzowego z łopatki
  • 5 porów
  • 400g serka topionego śmietankowego
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • natka z pietruszki
  • 1,5l wody
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • vegeta

 

Wykonanie:

1.Mięso z łopatki zmielić maszynką do mielenia.

2. Pory dokładnie umyć, białą część pokroić w krążki, a cebulę i czosnek drobno posiekać. Serek topiony pokroić w grubszą kostkę.

3. Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę z czosnkiem i mięso mielone, następnie dodać pory i chwilę dusić. Całość przełożyć do garnka, wlać wodę, zagotować, dodać sól, pieprz, vegetę i serek topiony. Gotować na małym ogniu aż do rozpuszczenia serka.

4. Zupę porową podawać z grzankami i posiekaną natką z pietruszki.

(O.R)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%