Szybkie, soczyste roladki z indyka nadziane niezwykle aromatyczną, wyrazistą pikantną tradycyjną hiszpańską kiełbasą i ciągnącym żółtym serem to świetna propozycja mięsnego dodatku do dania obiadowego. Roladka sprawdzi się również w roli imprezowej przekąski serwowanej na zimno. Zapraszamy na kulinarny blog kutnianki https://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Składniki:
Wykonanie:
Filet z indyka pociąć na 5 dość dużych plastrów, rozbić delikatnie tłuczkiem i oprószyć z obydwu stron solą i pieprzem.
Na każdy plaster fileta położyć po 2 plastry sera i 4 plastry kiełbasy chorizo, a następnie zwinąć w roladkę.
Każdą roladkę posmarować oliwą, oprószyć przyprawą do kurczaka i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30-35 minut. Gotowe roladki podawać z młodymi ziemniaczkami i surówką ze świeżych warzyw.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz