Pachnące cytrusami grillowane krewetki z nutką pikanterii przygotowane w postaci szaszłyków ze świeżą kolorową papryką i odrobiną słodkości w postaci ananasa to świetny pomysł na lekkie danie z rusztu. Poleca Ewelina Pędzikowska autorka kutnowskiego kulinarnego bloga https://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Składniki:
Marynata do krewetek:
Wykonanie:
Marynata do krewetek:
Wszystkie składniki marynaty przełożyć do miseczki, połączyć ze sobą, doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać.
Krewetki delikatnie obrać z pancerzy, umyć i zalać marynatą, odstawić na około 30 minut, a najlepiej na całą noc.
Ananasa obrać ze skórki i pokroić na kostki o wielkości około 1,5x2cm
Czerwoną paprykę umyć, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w kwadratowe kawałki o wielkości około 2x2cm.
Składniki nabijać na patyki do szaszłyków według kolejności:
ananas, krewetka, czerwona papryka, ananas, krewetka, czerwona papryka, ananas, krewetka.
Grillować na grillu ze wszystkich stron aż krewetki się zrumienią i będą upieczone. Szaszłyki również można upiec w piekarniku lub patelni grillowej.
Terrell11:14, 23.02.2019
0 0
viagra without a doctor prescription safe 11:14, 23.02.2019