Idealne rozwiązanie na pożywne, energetyczne śniadanie okraszone bogactwem witamin i poezji smaku świeżej truskawki. Zawarte w cieście wiórki kokosowe i cynamon nadają niepowtarzalny smak. Smakuj z Eweliną Pędzikowską.
Składniki na 2 porcje:
Wykonanie:
Na suchej patelni uprażyć wiórki kokosowe na złoty kolor. Białka oddzielić od żółtek, ubić je na sztywno z dodatkiem cukru. Następnie dodać żółtka, nadal miksując dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Na końcu dodać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać. Połowę przygotowanej masy wylać na wysmarowaną masłem patelnię. Omlet usmażyć z dwóch stron na złoty kolor. Z pozostałej masy usmażyć drugiego omleta. Truskawki pokroić w kostkę. Usmażone omlety posmarować serkiem Philadelphia, dodać truskawki i złożyć na pół. Czekoladę rozpuścić w mleku a następnie polać na wierzchu omlety.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz