Bardzo fajny pomysł na danie obiadowe poleca Ewelina Pędzikowska. Obiad z wykorzystaniem niezwykle popularnego na naszych stołach soczystego kurczaka, który w towarzystwie chrupiących szparagów i delikatnego sera smakuje rewelacyjnie. Zapraszamy na https://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Składniki:
Wykonanie:
Filety z kurczaka pociąć na plastry (u mnie wyszło 6), a następnie rozbić delikatnie tłuczkiem. Z dwóch stron oprószyć przyprawą do kurczaka. Szparagi umyć, odłamać twarde końce, przyciąć na długość odpowiadającą mniej więcej długości plastra mięsa. Na każdy plaster fileta ułożyć plaster sera, po 3 docięte szparagi i zwinąć w roladkę. Następnie obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz