-Cienki, długi makaron podany z niezwykle aromatycznymi, złocistymi grzybami, soczystymi kawałkami kurczaka i pachnącą świeżą natką z pietruszki to moja propozycja dania wywodzącego się z tradycyjnej włoskiej kuchni- mówi Ewelina Pędzikowska.- Zapraszam na swojego kulinarnego bloga https://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Składniki:
Wykonanie:
Makaron spaghetti ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Kurki oczyścić, umyć i osuszyć w przypadku większych okazów pokroić na mniejsze kawałki. Filet z kurczaka umyć, osuszyć pokroić w małą kostkę, oprószyć solą i pieprzem. Odstawić na około 20minut. Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na maśle, dodać filet, kurki i smażyć kilka minut. Następnie wlać śmietanę, doprawić szczyptą gałki muszkatołowej, solą , pieprzem i dusić jeszcze przez kilka minut. Ugotowany makron wymieszać z gotowym sosem kurkowym, filetem i posypać natką z pietruszki.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz