Dla smakoszy tego rodzaju serów podany ze świeżą sałatą i owocami to wyśmienity pomysł na śniadanie w nowym roku. Poleca Ewelina Pędzikowska http://szalonakuchniaeweliny.bloog.pl/
Składniki:
2 sery naturalne camembert
180g mixu sałat
1 pomarańcza
3/4 szklanki świeżych malin
100g orzeszków ziemnych
żurawina w słoiku do mięs i serów
oliwa
przyprawa zioła włoskie
świeżo zmielony kolorowy pieprz
Wykonanie:
Ser spryskać oliwą następnie oprószyć pieprzem i włoskimi ziołami. Odstawić na 30minut do lodówki. Po tym czasie ser grillować z obydwu stron na mocno rozgrzanej patelni grillowej.
Na talerzach rozłożyć umytą i wysuszoną mieszankę sałat. Następnie ułożyć obrane, pozbawione białej błonki i pokrojone w księżyce pomarańcze. Dodać maliny, żurawinę, ułożyć
na środku zgrillowany ser i całość posypać uprażonymi
na suchej patelni orzeszkami.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz