Szybka i łatwa w przygotowaniu kolorowa, sezonowa sałatka ze świeżej rukoli, soczystego melona, dojrzewających w słońcu koktajlowych pomidorków, wyrazistego w smaku wędzonego łososia i delikatnej mozzarelli. Polana dressingiem o owocowej nucie i mocnym koperkowym akcencie, posypana chrupiącym słonecznikiem smakuje obłędnie.
Poleca http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Składniki:
Dressing:
Wykonanie:
Melona przekroić na pół i z miąższu wydrążyć specjalną łyżeczką kulki (w przypadku gdy nie mamy takiej łyżeczki to wystarczy pokroić w kostkę).
Rukolę umyć i osuszyć, a mozzarellę odsączyć z zalewy.
Pomidorki pokroić na ćwiartki, a ogórka obrać i pokroić na grubsze półplasterki.
Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni.
Dressing:
Składniki sosu dokładnie ze sobą wymieszać i wstawić do lodówki na około 30 minut żeby się przegryzły.
Na talerzu ułożyć rukolę, łososia, melon, ser mozzarella, posypać słonecznikiem, wymieszać i polać dressingiem.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz