Niezwykle aromatyczne danie z delikatnymi krewetkami, zdrowym makaronem orkiszowym, chrupiącymi świeżymi i kolorowymi warzywami w towarzystwie pachnącego imbirem, cytrusową limonką oraz kokosem sosu to świetna propozycja dla fanów kuchni azjatyckiej.
Składniki:
Wykonanie:
Pieczarki dokładnie umyć i pokroić w ćwiartki, szczypiorek pokroić, a cebulę i czosnek drobno posiekać.
Na rozgrzanym maśle podsmażyć pieczarki, dodać cebulę z czosnkiem, mleko kokosowe, pastę curry, wyciśnięty sok i startą skórkę z limonki oraz starty na tarce imbir. Całość dokładnie wymieszać, a następnie zredukować aż sos zgęstnieje.
Do sosu dodać mini marchewki, umyty groszek cukrowy oraz krewetki. Całość doprawić solą, pieprzem i delikatnie wymieszać.
Makaron ugotować al dente według instrukcji na opakowaniu.
Do sosu dodać ugotowany makaron, całość dokładnie wymieszać. Makaron z krewetkami w sosie azjatyckim podawać posypany świeżym szczypiorkiem.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz