Ewelina Pędzikowska w słodkiej, sobotniej eKuchni proponuje mrożony deser na bazie świeżych owoców. Zawierające tylko naturalną słodycz owocowe lody z orzeźwiającego mango i banana z pewnością będą hitem tego lata, który idealnie ugasi pragnienie i schłodzi nasz organizm w upalne dni. Więcej przepisów na http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Składniki:
Wykonanie:
Mango obrać ze skórki, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w grubszą kostkę. Banana również obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Wodę przestudzić, dodać miód i dokładnie wymieszać. Mango i banana przełożyć do blendera kielichowego i zmiksować do postaci musu. Następnie wlać wodę wymieszaną z miodem, sok z cytryny i całość dokładnie zmiksować blenderem. Gotowe przełożyć do plastikowego naczynia, zamknąć szczelnie i wstawić do zamrażalnika na około 6 godzin. Co pół godziny przemieszać aż do zamarznięcia.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz