Zamknij

Sorbet z mango i banana. Deser na sobotę

08:11, 24.07.2021 Redaktor Aktualizacja: 13:18, 25.07.2021
Skomentuj

Ewelina Pędzikowska w słodkiej, sobotniej eKuchni proponuje mrożony deser na bazie świeżych owoców. Zawierające tylko naturalną słodycz owocowe lody z orzeźwiającego mango i banana z pewnością będą hitem tego lata, który idealnie ugasi pragnienie i schłodzi nasz organizm w upalne dni.  Więcej przepisów na http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/

Składniki:

  • 1 duże mango
  • 1 banan
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 80ml  wrzątku
  • 1 łyżka miodu

Wykonanie:

Mango obrać ze skórki, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w grubszą kostkę. Banana również obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Wodę przestudzić, dodać miód i dokładnie wymieszać.  Mango i banana przełożyć do blendera kielichowego i zmiksować do postaci musu. Następnie wlać wodę wymieszaną z miodem, sok z cytryny i całość dokładnie zmiksować blenderem. Gotowe przełożyć do plastikowego naczynia, zamknąć szczelnie i wstawić do zamrażalnika na około 6 godzin. Co pół godziny przemieszać aż do zamarznięcia.

(Redaktor)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%