Zamknij

Sorbet z mango i banana. Deser na sobotę

08:11, 24.07.2021 Aktualizacja: 13:18, 25.07.2021
Skomentuj

Ewelina Pędzikowska w słodkiej, sobotniej eKuchni proponuje mrożony deser na bazie świeżych owoców. Zawierające tylko naturalną słodycz owocowe lody z orzeźwiającego mango i banana z pewnością będą hitem tego lata, który idealnie ugasi pragnienie i schłodzi nasz organizm w upalne dni.  Więcej przepisów na http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/

Składniki:

  • 1 duże mango
  • 1 banan
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 80ml  wrzątku
  • 1 łyżka miodu

Wykonanie:

Mango obrać ze skórki, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w grubszą kostkę. Banana również obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Wodę przestudzić, dodać miód i dokładnie wymieszać.  Mango i banana przełożyć do blendera kielichowego i zmiksować do postaci musu. Następnie wlać wodę wymieszaną z miodem, sok z cytryny i całość dokładnie zmiksować blenderem. Gotowe przełożyć do plastikowego naczynia, zamknąć szczelnie i wstawić do zamrażalnika na około 6 godzin. Co pół godziny przemieszać aż do zamarznięcia.

(Redaktor)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz


Dodaj komentarz

🙂🤣😐🙄😮🙁😥😭
😠😡🤠👍👎❤️🔥💩 Zamknij

Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu ekutno.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas redakcja@ekutno.pl lub użyj przycisku Zgłoś komentarz

0%