Zamknij

Dziś faworki z ... karpia

12:25, 21.12.2024 Aktualizacja: 12:26, 21.12.2024
Skomentuj

Tak jak należy, tylko bez kalorii. Pierwsza próba kulinarna, niezła! Karpia przygotowujemy wg przepisu. Przekładamy jak faworki i smażymy. Chrupią delikatnie i jak smakują?

  • 2 płaty karpia,
  • mleko,
  • olej,
  • mąka,
  • sól,
  • ząbek czosnku

Płaty moczymy na noc w mleku z plasterkami czosnku. Osączamy dokładnie. Kroimy na szerokie paski i nacinany. Filety przekładamy przez nacięcie, solimy. Panierujemy w mące i smażymy w głębokim oleju. Podajemy z chrzanem. Pycha!

(Grażyna Garstka)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%