Zamknij

Wtorkowa garstka smaku-je roladą z cukinii

15:55, 10.12.2024 Aktualizacja: 16:06, 10.12.2024
Skomentuj

Wtorkowa garstka smaku-je roladą z cukinii. Idę w zielonkę. Wybieram młodą i jędrną sztukę cukinii i przecieram, dodaje jaja lux, mąkę, wodę i przyprawy, co kto lubi. Upieczone ciasto zwijam i dopełniam pysznym serkiem, smaczną wędlinką i rukolą. Potem całość leżakuje w lodówce. Wieczorem zapraszam znajomych, roladę kroję w plastry i czekam na opinię. Nie oddam fartucha! Dobrej niedzieli!

Przepis:

  • 2 średnie cukinie,
  • 2 łyżki mąki,
  • 3 jajka,
  • sól, pieprz,
  • 3 ząbki czosnku.

Ścieramy cukinię, dodajemy mąkę, 3 ubite białka i żółtka. Mieszany delikatnie. Przyprawiamy do smaku. Pieczemy ok pół godzinki w 180 stopniach. Roladę zwijamy i dodajemy dowolne wnętrze. Może to być rukola w towarzystwie ulubionej szynki, bądź serka. Warto bawić się kolorami. Czerwony akcent pomidora doda kolorytu.

(Grażyna Garstka)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%