Wtorkowa garstka smaku-je roladą z cukinii. Idę w zielonkę. Wybieram młodą i jędrną sztukę cukinii i przecieram, dodaje jaja lux, mąkę, wodę i przyprawy, co kto lubi. Upieczone ciasto zwijam i dopełniam pysznym serkiem, smaczną wędlinką i rukolą. Potem całość leżakuje w lodówce. Wieczorem zapraszam znajomych, roladę kroję w plastry i czekam na opinię. Nie oddam fartucha! Dobrej niedzieli!
Przepis:
Ścieramy cukinię, dodajemy mąkę, 3 ubite białka i żółtka. Mieszany delikatnie. Przyprawiamy do smaku. Pieczemy ok pół godzinki w 180 stopniach. Roladę zwijamy i dodajemy dowolne wnętrze. Może to być rukola w towarzystwie ulubionej szynki, bądź serka. Warto bawić się kolorami. Czerwony akcent pomidora doda kolorytu.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz