TARTA, GRZECHU WARTA!
Szybko i bez żadnej spiny,
wejdźcie do kuchni dziewczyny.
Chłopaków także chcemy,
to szparagi pyszne zjemy.
Pomidora rzucić sobie,
tartę zagnieć, ja ozdobię.
Lekkie takie i pachnące
schrupać warto jest gorące.
Kolejna moja propozycja,
lepsze to, niż akwizycja
prosty przepis:
200 gram mąki ,
100 g masła schłodzonego,
jajko,
szczypta soli
trochę zimnej wody,
masło do wysmarowania.
Produkty łączymy i formujemy kulę.
Ciasto wrzucamy do lodówki na około godzinkę. Wałkujemy, wrzucamy na blachę, nakłuwany widelcem i podpiekamy. Wierzch może być dowolny, na co tylko pozwoli nam wyobraźnia, u mnie szparagi, brokuły i pomidorki koktajlowe. Możemy posypać serem.
Zapiekamy przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Krótko i na temat, a wrażenia niezapomniane.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz