W sobotę Andrzejki, trzeba przygotować coś słodkiego dla oczekiwanych bądź "niespodziankowych" gości. Grażyna Garstka słynąca z dobrego smaku proponuje puszysty sernik.
- To najlepszy, puszysty sernik na świecie. Kiedy zatapiam w nim usta to czuję jak pianka delikatnie się rozpływa. A to tylko wierzch. Sama masa serowa jest wilgotna i baaaardzo smaczna. Wracam myślami do pięknego czasu, u cioci na imieninach, a tymczasem siup do kuchni - mówi Pani Grażyna. - Sernik jest niekwestionowanym bohaterem stołu i najlepszym towarzystwem do kawy.
CIASTO
MASA SEROWA
Wszystkie składniki wymieszać, dodać mleko i budyń. Wylać na blachę i piec 50 minut. Ubić 4 białka, dodać 3/4 szklanki cukru i 2 łyżeczki budyniu śmietankowego. Wyłożyć na upieczony sernik i piec jeszcze ok 15 minut.
Sernik jest pyszny!
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz