Ewelina Pędzikowska proponuje dziś makaron z aromatycznym sosem na bazie wyrazistego sera pleśniowego i pachnącego świeżego koperku, podany z wędzonym na zimno łososiem z nutą ostrego pieprzu i chrupiącymi pistacjami. Zapraszamy po więcej przepisów na http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Składniki:
Wykonanie:
Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku według instrukcji na opakowaniu.
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, a koperek drobno posiekać.
Ser pleśniowy pokroić na mniejsze kawałki, a pistacje pokruszyć.
Łososia podzielić na mniejsze kawałki.
Cebulę zeszklić na oliwie z oliwek, wlać śmietankę, dodać pokrojony ser pleśniowy i podgrzewać na małym ogniu do momentu aż ser się rozpuści. Doprawić do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem, a następnie gotować aż sos się zredukuje. Po tym czasie dodać posiekany koperek, kawałki łososia, całość dokładnie wymieszać i gotować wszystko 2-3 minuty na małym ogniu. Pod koniec dodać ugotowany al dente makaron i dokładnie wymieszać.
Makaron z sosem i łososiem wyłożyć na talerze i posypać pokruszonymi pistacjami.
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu ekutno.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas redakcja@ekutno.pl lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz