Kawałki ryby w towarzystwie niezwykle aromatycznej mieszanki warzyw to świetna propozycja dla fanów śledzika z papryką, marchwią, cebulą i ostrą papryką, które idealnie komponują się z nutą słodkości żurawiny. Ostro-słodkie śledzie to obowiązkowa pozycja piątkowego stołu.
Składniki:
Zalewa:
Wykonanie:
Filety śledziowe odsączyć z zalewy i pokroić w paski o grubości około 1,5cm.
Cebulę pokroić w piórka, a marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, umyć i pokroić w kostkę.
Zalewa:
Olej wymieszać z sokiem z cytryny, rumem i przyprawami.
Wszystkie składniki przełożyć do miski, zalać zalewą i dokładnie wymieszać. Następnie wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc, żeby smaki się przegryzły.
Więcej przepisów Eweliny Pędzikowskiej na http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz