Łatwa i szybka w przygotowaniu efektowna, pachnąca szczypiorkiem przekąska z szynki i jajek na twardo połączonych z pieczarkami to super drugie śniadanie, jeśli utknęliście na kwarantannie przed Wielkanocą. A na to wygląda :)
Składniki:
Wykonanie:
Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w drobną kostkę i usmażyć na maśle, a następnie przełożyć do miski.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę, a następnie przełożyć do miski z pieczarkami.
Do miski z pieczarkami i jajkami dodać majonez, posiekany szczypiorek, doprawić solą, pieprzem i wszystko dokładnie wymieszać.
Pęczek szczypiorku umyć, osuszyć i obciąć do takiej długości żeby po ułożeniu na plasterku szynki z każdej ze strony wystawał około 2cm.
Na każdym plasterku szynki ułożyć 3-4 szczypiorki, wyłożyć 2-3 łyżeczki pasty jajeczno - pieczarkowej i zwinąć w rulon. Zwinięty rulon przekroić na pół i wstawić do lodówki. Przekąskę podawać postawioną pionowo.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz