Zamknij
REKLAMA

Przed Wielkanocą na kwarantannie. Szynkowe rulony z pastą jajeczno - pieczarkową

06:11, 26.03.2020 | O.R
REKLAMA
Skomentuj

Łatwa i szybka w przygotowaniu efektowna, pachnąca szczypiorkiem przekąska z szynki i jajek na twardo połączonych z pieczarkami to super drugie śniadanie, jeśli utknęliście na kwarantannie przed Wielkanocą. A na to wygląda :)

Składniki:

  • 12 plastrów szynki konserwowej
  • 8 średnich pieczarek
  • 5 jajek
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • masło

Wykonanie:

Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w drobną kostkę i usmażyć na maśle, a następnie przełożyć do miski.

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę, a następnie przełożyć do miski z pieczarkami.

Do miski z pieczarkami i jajkami dodać majonez, posiekany szczypiorek, doprawić solą, pieprzem i wszystko dokładnie wymieszać.

Pęczek szczypiorku umyć, osuszyć i obciąć do takiej długości żeby po ułożeniu na plasterku szynki z każdej ze strony wystawał około 2cm.

Na każdym plasterku szynki ułożyć 3-4 szczypiorki, wyłożyć 2-3 łyżeczki pasty jajeczno - pieczarkowej i zwinąć w rulon. Zwinięty rulon przekroić na pół i wstawić do lodówki. Przekąskę podawać postawioną pionowo.

 

(O.R)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze
REKLAMA
REKLAMA

komentarz (0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

REKLAMA
© ekutno.pl | Prawa zastrzeżone