Zamknij

Sobota w eKuchni zawsze na słodko. Waniliowe placuszki z malinami

10:22, 04.08.2018 O.R Aktualizacja: 10:38, 04.08.2018
Skomentuj

- Placuszki ze świeżymi, orzeźwiającymi malinami, posypane cukrem pudrem, do tego szklanka zimnego mleka lub gorącego kakao to zdecydowanie smak mojego dzieciństwa i wakacji spędzanych na wsi u mojej babci - mówi Ewelina Pędzikowska.

Zajrzyj na kutnowskiego kulinarnego bloga i gotuj z Eweliną https://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/?

Składniki:

  • 400g serka homogenizowanego o smaku waniliowym
  • 250g świeżych malin
  • 2 jajka
  • 170g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • olej kokosowy
  • cukier puder do posypania

 

Wykonanie:

Serek homogenizowany zmiksować z jajkami, dodać cukry i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać.

Maliny umyć i dokładnie osuszyć.

Na patelni rozgrzać niewielką oleju kokosowego, nakładać łyżką porcję ciasta i uformować niewielkie, zgrabne placuszki. Na każdego placuszka dodać kilka malin, a następnie odwrócić i usmażyć na drugiej stronie.

Gotowe placuszki posypać cukrem pudrem.

Smacznego!

(O.R)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%