- Placuszki ze świeżymi, orzeźwiającymi malinami, posypane cukrem pudrem, do tego szklanka zimnego mleka lub gorącego kakao to zdecydowanie smak mojego dzieciństwa i wakacji spędzanych na wsi u mojej babci - mówi Ewelina Pędzikowska.
Zajrzyj na kutnowskiego kulinarnego bloga i gotuj z Eweliną https://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/?
Składniki:
Wykonanie:
Serek homogenizowany zmiksować z jajkami, dodać cukry i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać.
Maliny umyć i dokładnie osuszyć.
Na patelni rozgrzać niewielką oleju kokosowego, nakładać łyżką porcję ciasta i uformować niewielkie, zgrabne placuszki. Na każdego placuszka dodać kilka malin, a następnie odwrócić i usmażyć na drugiej stronie.
Gotowe placuszki posypać cukrem pudrem.
Smacznego!
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz