Dietetyczna sałatka ze świeżą mieszanką sałat, bogatą w błonnik kaszą pęczak, pachnącym świeżym koperkiem i natką białym serem oraz aromatyczną grillowaną cukinią to świetna propozycja niskokalorycznej, bogatej w witaminy potrawy. W sam raz na upalne dni poleca Ewelina Pędzikowska. https://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Składniki:
Wykonanie:
Cukinie pokroić w grubsze talarki, a czosnek drobno posiekać. Cukinię oprószyć solą, pieprzem, natrzeć czosnkiem i skropić oliwą. Następnie grillować na grillowej patelni. Kaszę ugotować al dente w lekko osolonym wrzątku. Biały ser przełożyć do miski, rozetrzeć widelcem, dodać koper, natkę z pietruszki, doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. Na półmisku ułożyć mix sałat, posypać ziołowym serem, kaszą i ułożyć grillowaną cukinię.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz