Szybka i łatwa w przygotowaniu kolorowa sałatka ze świeżej rukoli, soczystego i orzeźwiającego granatu, wyrazistego w smaku wędzonego łososia i delikatnej mozzarelli. Polana dressingiem o owocowej nucie i posypana chrupiącymi orzeszkami smakuje obłędnie. Poleca Ewelina Pędzikowska i http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Składniki:
Dressing:
Wykonanie:
Rukolę umyć i osuszyć, a mini mozzarellę odsączyć z zalewy.
Granat wyłuskać z ziarenek, a oliwki pokroić w plasterki.
Orzeszki ziemne uprażyć na suchej patelni.
Wędzonego łososia pokroić na mniejsze kawałki.
Dressing:
Składniki sosu dokładnie ze sobą wymieszać i wstawić do lodówki na około 30 minut żeby się przegryzły.
Na talerzu ułożyć rukolę, łososia, ziarna granatu, oliwki, ser mozzarella, posypać uprażonymi orzeszkami, wymieszać i polać dressingiem.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz