W Grodzisku w Tumie pachnie dziś pieczoną dziczyzną z warzywami i kaszą. Prawie cały dzień pracownicy muzeum z Łodzi i członkowie grupy rekonstrukcji historycznych warzyli strawę w ramach eksperymentu archeologicznego. Najbliższe dni to Europejskie Dni Archeologii, impreza cykliczna zainicjowana przez francuski Narodowy Instytut Archeologicznych Badań Ratowniczych. Od 2019 organizowano je w całej Europie. W Polsce w ubiegłym roku było ich ponad 90.
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu ekutno.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas redakcja@ekutno.pl lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz