W miniony piątek uczniowie III klasy BS kucharz - Ewelina Gontarek i Marcel Kanas wzięli udział w konkursie pt. „ Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa Wieprzowego i Wołowego”. Organizatorem konkursu był Związek Polskie Mięso, a wykonawcą Akademia Kulinarna Marcina Budynka.
Rywalizacja miała miejsce w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Piasecznie pod Warszawą. Ewelina i Marcel, przygotowani przez nauczyciela przedmiotów zawodowych Emilię Durkę, wydali w sześciu powtórzeniach danie główne z wykorzystaniem mięsa wołowego i wieprzowego. Jury, które tworzyli wykwalifikowani kucharze z wieloletnim stażem i doświadczeniem, m.in. Marcin Budynek, Jarosław Walczyk, Wiesław Bober, Dariusz Struciński, Tean Quang Vinh, ocenili danie bardzo wysoko oraz udzielili wskazówek, które młodzi adepci sztuki kulinarnej wykorzystają na pewno w kolejnych konkursach. Z jednym z jurorów, Marcinem Budynkiem, młodzież „Troczewskiego” będzie mogła się spotkać już niedługo w czasie warsztatów kulinarnych w murach szkoły.
0 0
Gratulacje, dla p. Emilii i jej uczniów.