Zamknij

Uczniowie „Troczewskiego” po raz kolejny prezentują swoje talenty kulinarne

ZS nr 2 w Kutnie 12:14, 17.03.2023 Aktualizacja: 12:16, 17.03.2023
Skomentuj

W miniony piątek uczniowie  III klasy BS kucharz -  Ewelina Gontarek i Marcel Kanas wzięli udział  w konkursie pt. „ Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa Wieprzowego i Wołowego”. Organizatorem konkursu był Związek Polskie Mięso, a wykonawcą Akademia Kulinarna Marcina Budynka.

Rywalizacja miała miejsce w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Piasecznie pod Warszawą. Ewelina i Marcel, przygotowani przez nauczyciela przedmiotów zawodowych Emilię Durkę, wydali w sześciu powtórzeniach danie główne z wykorzystaniem mięsa wołowego i wieprzowego. Jury, które tworzyli wykwalifikowani kucharze z wieloletnim stażem i doświadczeniem, m.in. Marcin Budynek, Jarosław Walczyk, Wiesław Bober, Dariusz Struciński, Tean Quang Vinh, ocenili danie bardzo wysoko oraz udzielili wskazówek, które młodzi adepci sztuki kulinarnej wykorzystają na pewno w kolejnych konkursach. Z jednym z jurorów, Marcinem Budynkiem, młodzież „Troczewskiego” będzie mogła się spotkać już niedługo w czasie warsztatów kulinarnych w murach szkoły.

 

 

(ZS nr 2 w Kutnie)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(1)

essess

0 0

Gratulacje, dla p. Emilii i jej uczniów.

12:04, 20.03.2023
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

0%