Zamknij

W ekuchni kotlety z selera

07:23, 12.11.2020 Redaktor Aktualizacja: 14:01, 12.11.2020
Skomentuj

Jesienny obiad, w którym głównym składnikiem jest bogaty w witaminy i pierwiastki mineralne seler, nazywany warzywem młodości, proponuje dziś Ewelina Pędzikowska, kutnowska kulinarna blogerka. W postaci kotleta, można przemycić bombę witaminową też wszystkim dzieciom. Zapraszamy na kulinarny blog http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/

Składniki:

  • 1 duży seler
  • 1litr bulionu drobiowego
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 3 ziela angielskie
  • 2 liście laurowe
  • 2 łyżeczki sosu sojowego
  • 2 łyżeczki maggi
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • oliwa

Wykonanie:

Selera dokładnie obrać, pokroić na plastry o grubości ok. 1cm. Bulion drobiowy zagotować, dodać majeranek, ziele, liście, sosy. W przygotowanym wywarze ugotować al dente selera. Plastry selera obtoczyć w rozkłóconym jajku, bułce tartej i usmażyć na oliwie na złoty kolor.

 

(Redaktor)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%