Zamknij
,
Majówka tradycyjnie otwiera czas wspólnego biesiadowania pod chmurką. Wolne dni, pierwsze spotkania przy ruszcie i zapach pieczonych przysmaków sprawiają, że na nowo odkrywamy radość z gotowania na świeżym powietrzu. To idealna okazja, by sięgnąć po dodatki, które nadadzą potrawom wyrazistości, takie jak np. Sos Kielecki amerykański i Sos Kielecki prażona cebulka od WSP „Społem”.
,
Zapraszamy do Restauracji Retro w Kutnie od poniedziałku do piątku w godzinach od 12.00 do 17.00 na pyszne lunche. Przypominamy również, że cały czas możecie zamawiać dania z karty menu. Zamówienia przyjmujemy od godz.10.00 pod nr tel. 721 177 522. Dowóz na ternie miasta od 60 zł GRATIS, przy mniejszych zamówieniach dowóz 10 zł. Przy zamówieniach poniżej 30 zł odbiór osobisty. Zapraszamy i życzymy smacznego
,
Mózg to centrum dowodzenia, które stale odbiera i przesyła niezliczone ilości informacji do całego organizmu. Zużywa przy tym aż 20 proc. energii dostarczanej z pożywieniem. Jego głównym pokarmem jest glukoza. Nie oznacza to jednak, że spożywanie cukru w czystej postaci sprzyja jego pracy. Paliwo dla mózgu musi być najwyższej jakości. Zatem, co jeść, by usprawnić pracę tego organu i tym samym zapewnić sobie maksymalną koncentrację niezbędną dla efektywnego uczenia się? O tym w tekście poniżej.
,
Po długiej i mroźnej zimie nadeszła wiosna, a wraz z nią start sezonu grillowego w Polsce. Jak odpowiednio przygotować się do wspólnej biesiady z bliskimi? Poznaj grillowe wskazówki od marki VEGETA oraz inspiracje na wyjątkowe dania z grilla, którymi zaskoczysz swoich gości!
,
Zapraszamy do Restauracji Retro w Kutnie od poniedziałku do piątku w godzinach od 12 do 17 na pyszne lunche. Przypominamy, że cały czas możecie zamawiać dania z karty menu. Zamówienia przyjmujemy od godz.10.00 pod nr tel. 721177522. Dowóz na ternie miasta od 60 zł GRATIS, przy mniejszych zamówieniach dowóz 10 zł. Przy zamówieniach poniżej 30 zł odbiór osobisty. Zapraszamy i życzymy smacznego.
,
Wielkanoc to czas, kiedy tradycja spotyka się z nowoczesnością, a rodzinny stół łączy pokolenia. Niezależnie od tego, czy przygotowania rozpoczynają się na długo przed świętami, czy dopiero na ostatnią chwilę, warto postawić na sprawdzone smaki i wysokiej jakości składniki. Wśród nich nie może zabraknąć produktów WSP "Społem", które od lat towarzyszą Polakom w tych szczególnych chwilach.
,
Zamów potrawy na Wielkanoc! Restauracja Retro poleca
,
Medycyna kulinarna połączyła dietetyków i producentów warzyw i owoców. Z okazji Światowego Dnia Zdrowia - obchodzonego 7 kwietnia - odbyły się warsztaty z tej interdyscyplinarnej dziedziny, łączącej naukę o żywieniu, medycynę, farmakologię i gastronomię. Program opracowano specjalnie dla studentek kierunku pielęgniarstwo i położnictwo. Warsztaty przygotował Zespół Zakładu Żywienia Człowieka Wydziału Nauk o Zdrowiu Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, przy współpracy z producentami warzyw ciepłolubnych, owoców jagodowych i jabłek. Warsztaty prowadziła Monika Hajduk, dietetyk kliniczny, absolwentka WUM.
,
Najbardziej wyczekiwane owoce powracają. Dowiedz się, dlaczego te pierwsze superowoce sezonu to nie tylko smak lata, ale prawdziwa tarcza dla serca, mózgu i odporności. Jagodowa sztafeta startuje - dołącz już dziś.
,
Wraz z nadejściem cieplejszych dni zmieniamy nie tylko garderobę, ale często także i podejście do gotowania. Na talerzach pojawia się więcej warzyw i lżejsze wersje klasycznych dań. Jeśli chcemy nadać im kremowej konsystencji i wyrazistego smaku, warto sięgnąć po Majonez Kielecki Lekki od WSP „Społem”. Sprawdzi się zarówno w sałatkach, dipach, jak i jako dodatek do ciepłych potraw, podkreślając ich charakter.
,
Zapraszamy do Restauracji Retro od poniedziałku do piątku w godzinach od 12 do 17 na pyszne lunche. Przypominamy również że cały czas możecie zamawiać dania z karty menu Zamówienia przyjmujemy od godz.10 pod nr tel. 721177522. Dowóz na ternie miasta od 60 zł GRATIS, przy mniejszych zamówieniach dowóz 10 zł. Przy zamówieniach poniżej 30 zł odbiór osobisty. Zapraszamy i życzymy smacznego.
,
Wiosna to okres, w którym na rynku znacząco poszerza się asortyment sezonowych warzyw i owoców. Sięgamy w tym okresie po sałatę, rzodkiewkę, młody groszek cukrowy, kalarepę czy szparagi. Czekamy na pierwsze polskie truskawki. To ich najbardziej brakuje nam zimą. Starajmy się zaczynać posiłek od warzyw, a kończyć owocem. Wiosna to czas, w którym powoli rezygnujemy z przetworów, nasze codzienne odżywianie obfitować zaczyna w warzywa i owoce jak najmniej przetworzone. Na zdrowie!
,
Zapraszamy Państwa do naszej Restauracji od poniedziałku do piątku w godzinach od 12 do 17 na pyszne lunche. Przypominamy również że cały czas możecie zamawiać dania z karty menu. Zamówienia przyjmujemy od godz.10 pod nr tel. 721177522. Dowóz na ternie miasta od 60 zł GRATIS, przy mniejszych zamówieniach dowóz 10zł. Przy zamówieniach poniżej 30 zł odbiór osobisty. Zapraszamy i życzymy smacznego
,
26 marca obchodzimy Dzień Szpinaku – warzywa, które od lat inspiruje do tworzenia różnorodnych dań. Chętnie wykorzystujemy go w sałatkach, zapiekankach, makaronach i przekąskach. Dzięki swojemu neutralnemu smakowi doskonale komponuje się zarówno z intensywnymi przyprawami, jak i kremowymi sosami. Sięgając po szpinak w kuchni warto postawić na proste rozwiązania podkreślające jego charakter. W tym kontekście świetnie sprawdzą się produkty WSP „Społem”, które wzbogacą smak zielonych potraw i pozwolą na szybkie przygotowanie pełnowartościowych posiłków.
,
Zapraszamy do Restauracji Retro od poniedziałku do piątku w godzinach od 12.00 do 17.00 na pyszne lunche. Zamówienia od godz.10.00 pod nr tel. 721 177 522. Dowóz na ternie miasta od 60 zł GRATIS, przy mniejszych zamówieniach dowóz 10 zł. Przy zamówieniach poniżej 30 zł odbiór osobisty. Zapraszamy i życzymy smacznego!