Zamknij

Roladka schabowa nadziewana pieczarką i porem

08:01, 08.10.2020 O.R Aktualizacja: 20:11, 08.10.2020
Skomentuj

We wtorki i czwartki w eKuchni jemy obiad u Eweliny Pędzikowskiej. Tym razem poleca przepis dla fanów roladek - kotlet sporządzony z roztłuczonego mięsa wieprzowego nadziewanego aromatycznym farszem na bazie delikatnych pieczarek współgrających z lekko ostrym porem. Idealne danie obiadowe. Zapraszamy na https://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com

Składniki:

  • 7-8 plastrów schabu wieprzowego
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • panierka

Farsz:

  • 600g pieczarek
  • 100g por
  • 1 ząbek czosnku
  • 70g żółtego sera
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:

Każdy plaster schabu rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.

Farsz:

Pieczarki umyć, oczyścić i drobno pokroić w kostkę. Por umyć i pokroić, a czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać masło, dodać pieczarki i czosnek, smażyć kilka minut. Następnie dodać por i jeszcze chwilę razem smażyć na małym ogniu, doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. Na każdym rozbitym plastrze schabu, położyć 2 łyżki farszu i zwinąć w roladę. Następnie każdą roladę obtaczać w rozkłóconym jajku i bułce tartej wymieszanej z panierką. Smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

 

 

(O.R)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%