We wtorki i czwartki w eKuchni jemy obiad u Eweliny Pędzikowskiej. Tym razem poleca przepis dla fanów roladek - kotlet sporządzony z roztłuczonego mięsa wieprzowego nadziewanego aromatycznym farszem na bazie delikatnych pieczarek współgrających z lekko ostrym porem. Idealne danie obiadowe. Zapraszamy na https://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com
Składniki:
Farsz:
Wykonanie:
Każdy plaster schabu rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
Farsz:
Pieczarki umyć, oczyścić i drobno pokroić w kostkę. Por umyć i pokroić, a czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać masło, dodać pieczarki i czosnek, smażyć kilka minut. Następnie dodać por i jeszcze chwilę razem smażyć na małym ogniu, doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. Na każdym rozbitym plastrze schabu, położyć 2 łyżki farszu i zwinąć w roladę. Następnie każdą roladę obtaczać w rozkłóconym jajku i bułce tartej wymieszanej z panierką. Smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz