Dynia jest warzywem, które bardzo dobrze przechowuje się w naszych warunkach i idealnie nadaje się do zrobienia przetworów. - Ja proponuję marynowaną dynię z cudownym smakiem słodkich pomarańczy -mówi Ewelina Pędzikowska, kulinarna blogerka. - Dynia w mojej wersji to świetny dodatek do mięsnych dań, jak i deserów.
Składniki:
Wykonanie:
1. Miąższ z dyni pokroić w kostkę 1 x 1 cm i przełożyć do dużej miski.
2. Do pokrojonej dyni dodać cukier, kwasek cytrynowy i aromat pomarańczowy, całość dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na całą noc.
3. Następnego dnia dynię przełożyć do wcześniej przygotowanych i wyparzonych słoików, zalać powstałym sokiem z dyni i zakręcić. (dynia w słoikach musi być całkowicie pokryta sokiem, gdyby soku zabrakło należy dodać po troszeczkę przegotowanej wody)
4. Dynię w słoikach pasteryzować około 15 minut od zagotowania. Z porcji wychodzi 6-7 słoików 650 ml.
anaaa20:08, 24.10.2021
0 0
,Szukam mężczyzny na namiętne spotkania. Mam 24 lat i zgrabne ciało,
moje nagie zdjęcia i kontakt na stronie:
.
www.e-sponsorka.pl
__ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __
Wyszukaj mnie po niku: Andzia-isex napisz do mnie lub
zadzwoń o każdej porze, odpisuje zazwyczaj do 5 minut, czekam. 20:08, 24.10.2021