Szybka w przygotowaniu, kolorowa sałatka na bazie bogatej w żelazo, cynk i zawierającej wysokojakościowe białko wątróbki, świeżych, soczystych owoców, i chrupiącego słonecznika to świetny pomysł na pełnowartościowy, lekki obiad. Poleca Ewelina Pędzikowska https://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Składniki:
Dressing:
Wykonanie:
Roszponkę umyć i osuszyć, a granat przekroić na pół i wyłuskać ziarenka.
Kiwi obrać ze skórki, pokroić na mniejsze części, a pomarańcz obrać ze skóry i wyfiletować.
Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni.
Wątróbkę drobiową umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze części, obtoczyć w mące wymieszanej z przyprawą do kurczaka i usmażyć na rozgrzanym oleju.
Dressing:
Składniki sosu dokładnie ze sobą wymieszać i wstawić do lodówki na około 30 minut żeby się przegryzły.
Na talerzu ułożyć roszponkę, wątróbkę drobiową, kiwi, pomarańcz, posypać słonecznikiem, pestkami granatu, wymieszać i polać dressingiem.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz