Szybka w przygotowaniu, kolorowa sałatka na bazie bogatej w żelazo, cynk i zawierającej wysokojakościowe białko wątróbki, świeżych, słodkich malin, nektarynek, delikatnie orzechowej sałaty oraz orzeźwiających borówek to świetny pomysł na pełnowartościowy, sezonowy obiad. Poleca Ewelina Pędzikowska, kulinarna blogerka z Kutna http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Składniki:
Sos malinowy:
Wykonanie:
Roszponkę umyć i osuszyć, a nektarynkę umyć i pokroić na plastry. Maliny i borówki umyć i osuszyć.
Sos malinowy:
Maliny, ocet i cukier przełożyć do rondelka, chwilę gotować aż maliny się rozpadną. Następnie dodać imbir, masło i całość dokładnie wymieszać cały czas gotując aż sos lekko zgęstnieje.
Wątróbkę drobiową umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze części, obtoczyć w mące wymieszanej z bułką i przyprawą do gyrosa. Następnie partiami usmażyć na rozgrzanym oleju.
Na talerzu ułożyć roszponkę, plastry nektarynki, wątróbkę drobiową, maliny, borówki i polać sosem malinowym.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz