Proste w wykonaniu, pożywne, bezmięsne kotleciki wywodzące się z regionalnej kuchni Kresów Wschodnich, przygotowane na bazie kaszy gryczanej zwane hreczką, białego sera i pachnących ziół to świetna alternatywa dla klasycznych kotletów. Ewelina Pędzikowska gotuje w eKuchni we wtorki, czwartki i soboty.
Zajrzyj po więcej przepisów https://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/?
Składniki:
Wykonanie:
Kaszę gryczaną ugotować według instrukcji na opakowaniu. Biały ser zmielić maszynką do mielenia. Cebulę, czosnek drobno posiekać i zeszklić na maśle. Ugotowaną kaszę, biały ser, zeszkloną cebulę z czosnkiem przełożyć do miski, dodać jajka, mąkę, bułkę tartą, posiekaną natkę z pietruszki i tymianek. Całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę i doprawić do smaku solą i pieprzem. Z gotowej masy formować kotleciki średniej wielkości, obtoczyć w bułce tartej, smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz