We wtorek w eKuchni był chłodnik więc dla równowagi w czwartek zupa słoneczna czyli z dojrzewających w słońcu słodkich czereśni, których smak uzupełnia delikatna nuta wina to idealna propozycja dla fanów sezonowych, letnich obiadów na bazie świeżych owoców. Czereśniowa zupa swoim pięknym, głębokim kolorem z pewnością skusi najmłodszych i dostarczy im niezbędnych witamin. Ewelina Pędzikowska zachęca do korzystania z przepisów z https://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Składniki:
Wykonanie:
Czereśnie umyć, osuszyć i usunąć pestki. Do garnka wlać 700ml wody, dodać wino i gotować aż część odparuje. Następnie dodać cukier i czereśnie gotować około 10 minut. Z naczynia wyjąć połowę czereśni, resztę zmiksować, doprawić sokiem z cytryny, szczyptą cynamonu i wlać resztę wody wymieszanej z mąką ziemniaczanej. Gotować do zgęstnienia i ponownie włożyć odłożone czereśnie. Całość dokładnie wymieszać.
Gotową zupę podawać z makaronem i udekorować listkiem mięty.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz